Sara,

Barcelona dag 4

Publicerad 2014-01-28 12:44:00 i Resor, Vinter <3,

Sista hela dagen i Barcelona.
Idag är det mesta stängt, vilket resulterade i att vi mest gick runt och strosade. Det var 20 grader varmt och helt underbart. Det gick inte att sluta njuta av vädret. Vi började med att åka upp i en gammal tjurfäktningsarena (tänk Ferdinand på julafton) som de har byggt om till en galleria. Där gick vi runt och tittade på utsikten. Sen gick vi till den magiska fontänen som vi hade varit vid kvällen innan. Bakom den magiska fontänen ligger M'Nac vilket är ett konstmuseum (?) men vi gick inte in där utan valde att njuta av vädret vid vattentrappan istället.
 
 
Innan vi gick vidare satte vi oss lite mer bekvämt och njöt ännu mer av solen.
 
 
Sedan började det kurra i våra magar och vi gick och köpte lunch på ett wrapställe och gick och satte oss vid hamnen, här filmade vi en videoblogg som inte kommer att publiceras. Haha, det tog typ 3-4 försök innan vi nöjde oss med den vi hade. Sjukt svårt, jag förstår inte hur folk kan videoblogga!
 
På kvällen sen blev det kycklingpaella, det måste man ju äta när man är i Spanien. Det var gott! Något som jag absolut skulle kunna tänka mig att göra hemma. Om jag nu hade kunnat laga mat, men det kommer! Vi tog en trerättersmeny på ett ställe, och det blev en katalansk middag, vi var ju trots att i kataloniens huvudstad. Det blev en sallad till förrät, paella till varmrätt och katalansk creme brulé till efterrätt. Mätta och belåtna gick vi därifrån ut till La Rambla för att avnjuta atmosfären en sista gång.
 
Dag 5 åkte vi hem tidigt på morgonen, så det var inget direkt att berätta om. Det "jobbigaste" under resan var att alla trodde att vi var spanjorer så de pratade bara spanska med oss, turister kom fram och frågade oss saker men det roligaste var på flygplatsen på väg hem när en svensk gubbe kommer fram till oss och frågar på halvdan engelska om Estockholmo betyder Stockholm!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sara,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela