Sara,

SSK - HV 71

Publicerad 2008-11-20 22:49:19 i Allmänt,

Helt och hållet värdelös match.
Första perioden spelade dem som bambi på hal is -hörde någon som sa det på väg hem så jag citerar den personen-, det var dåligt spel, slarviga passningar, dåliga powerplay, vilket inte är onormalt för SSK:s del, och såklart inga tacklingar utan bara massa hookings. Detta gjorde att publiken blev dålig, grymt irriterade och sura. Speciellt på domarna som dömde bort det första målet. Pucken är fri framför målvakten, SSK-spelaren tar pucken och lägger in den, men det var en felaktig blåsning och målet gills inte.

Andra perioden spelades dock lite bättre trots att HV då tog ledningen med 1-2 efter perioden. Det blev lite bättre passningar men allt i hela matchen var mest tur för SSK, förutom domarbesluten. En del utvisningar vilket ledde till en del powerplay, vilket inte är SSK:s starkaste sidor. Jag upptäckte under den perioden att det satt folk på stå. Så dålig var inte matchen att man sitter på stå och sms:ar med mobilen. Fattar inte hur folk resonerar. Bara för att det var gratis inträde för de flesta ungdommarna i stan, eftersom skolorna bjöd, behöver man inte gå om man inte gillar SSK eller hockey. Då kan man lika gärna stanna hemma.

Tredje perioden var den bästa perioden. SSK gjorde ett snabbt mål av Linus Klasen. Sen blev det mållöst. Däremot kom klacken igång och började heja. Dock med ledning av Allard som enligt mig, bara skriker när han själv vill och gärna ramsor som knappt ingen har hört någon gång. Skärpning! Den sista perioden blev den period som var mest intressant. Dock var domaren som vanligt inte på SSK:s sida någon gång. Då det var lite väl många bortdömda utvisningar för HV.

I overtime gick HV in för att vinna, precis det gjorde de också. Men de gick lite väl hårt in. Klasen blev intacklad i sarjen och förblev liggandes. Efter ett tag ställde han sig och åkte bort från planen. Kort därefter avgjorde HV och resultatet blev 2-3.

Något jag har tänkt på, speciellt efter att ha sett den här matchen är När kommer domarna vara på SSK:s sida?, jag tycker att de dömmer bort nästan allt som har mot SSK att göra och även Vad har hänt med spelarna? Jag läste i tidningen att de skulle börja tänka på grunderna och spela utifrån det. Då vann de, 5 matcher i rad. Men vad hände sedan? Varför tänker de inte alltid på det? Jag menar det viktigaste är väl för en gång skull ett spel som fungerar med ordentliga passningar, lite hårdare spel och mycket skott? Men vem vet, kanske inte så de resonerar just nu. Men i fortsättningen måste de börja tänka på det. För ner i allsvenskan det vill vi inte igen.