Sara,

Berlin - dag 3

Publicerad 2012-06-29 16:55:50 i Sommar<3,

Sista dagen i Berlin började med att vi tänkte besöka Reichstag, men det visade sig att man hade behövt boka i förväg så det blev att ta lite kort ute på gården och sedan gå därifrån. Istället gick vi till Brandenburger Tor, där vi även satte oss på Starbucks och fikade. Något som mamma tydligen har velat göra länge. Efter fikapausen fortsatte vi ner längs Unter den Linden och gick hela vägen ner till Domen. Jag och Anna gick även upp i Domen, något som mamma och pappa redan hade gjort. Det var fint när man väl kom upp, vilken utsikt!
När vi kom ner igen så tog vi bussen till Tegarden och promenerade igenom den fram till "The Victory Column" där vi beslutade oss för att gå upp i. Blev faktiskt förvånad att jag bara kände mig trött i benen och inte hade någon träningsvärk efter att ha gått upp i två monument med en massa trappor. Utsikten var såklart fin från The Victory Column också och där ifrån såg man att gatorna verkligen var raka! Helt sjukt egentligen. Dock var det lite väl trångt däruppe men men, man kan väl inte begära allt. Efter det åkte vi till kvarteret där vi bodde och åt mat på en restaurang som serverade riktigt god mat, den bästa på hela semestern. Efter det tog vi väskorna och åkte ut till flygplatsen där planet väntade på oss för att åka hem.
 
 

Berlin - dag 2

Publicerad 2012-06-29 16:42:46 i Sommar<3,

Nästa dag visade det sig vara så otroligt fint väder så vi valde att åka på en båttur på floden. Det var kul att se Berlin från vattnet och man såg saker från helt andra perspektiv. Efter det gick vi runt i Nicolais-kvarteren och åt lättare lunch intill vattnet. Jag åt våffla medan de andra åt schnitzel. När vi hade ätit upp maten åkte vi vidare till Kurfurstendamn, ungefär där vi bodde och shoppade lite till. Helt otroligt vad man kan hitta. Totalt köpte jag en kavaj, en blus, ett par shorts och ett par skor. Alltså en hel outfit. Denna dag bjöd vi mamma och pappa på Starbucks-fika, riktigt gott! På kvällen sedan åkte vi till Unter den linden och åt på en tysk restaurang. God mat men det var lite väl kallt ute, men jag fick låna syrrans sjal och ha som filt så det fick duga. Efterrätten blev en glass vid hotellet, supergod! Denna kväll var det Spaniens tur att skrika i glädje, som tur var fanns det inte så många spanjorer i Tyskland så nattens sömn skadades inte.
 

Berlin - dag 1

Publicerad 2012-06-29 16:35:19 i Sommar<3,

Vi lämnade Arlanda vid halv 7 på morgonen för att åka till Berlin. När vi var framme så började vi med att lämna väskorna på hotellet och sedan gå och äta frukost inne i Europahuset. Efter frukosten begav vi oss till Alexanderplatz och shoppade inne på C&A för att sedan vandra vidare till varuhuset Alexa. Efter det återvände vi till hotellet och checkade in och tog en tupplur. På kvällen gick vi till en italiensk restaurang och åt jättegod mat och sedan åkte vi till Sony Center och åt glass på Alex för att till sist återvända till vårt område för en drink på "på hörnet". Tyskland vann över Grekland denna kväll så tyskarna var ute och skrek av glädje. Jag har ett videoklipp hur det låter utanför hotellet, det kommer upp senare.
 
 

Om

Min profilbild

Sara,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela