Sara,

Cannabis-debatten

Publicerad 2010-11-04 12:24:47 i Tankar,

Det har ju varit en slags Cannabis-debatt i Metro de senaste dagarna. I tisdags stod det om för- respektive nackdelar av Cannabis. Det var ganska hemskt att läsa att folk faktiskt vill att det ska bli lagligt i Sverige. Igår stod det om var någonstans svenskar åker för att få tag i det. Den nya turismen kallade dem det, sol, bad och droger. Det är några kommentar som stod i tidningen och på hemsidan som jag reagerade på, både positiva och negativa.

Kommentar 1: "Ett lättsammare liv. I det här ojämlika klass-samhället bör vi få droga som vi vill. Livet är inte så förbannat trivsamt, varför inte göra det litet lättsammare?"

Kommentar 2: "Dåliga med alkohol. Vi svenskar kan inte hantera alkohol på ett vettigt och ofarligt sätt! Hur ska det då gå med cannabis?"

Kommentar 3: "Staten behöver inte hjärntvätta. Nej du, "En stolt svensk", man behöver inte vara "hjärntvättad" av staten för att inse hur farligt cannabis är. Det räcker att på nära håll se vad eländet gör med människor för att bli motståndare. Har man upplevt att bli väckt mitt i natten av en närstående med haschpsykos, då tänker man inga vackra tankar om droger och drogliberaler."

Kommentar 4: "Det värsta är att vi som är intresserade, har mycket kunskap och lever i Sverige som en skattebetalande medborgare inte har en syl i vädret. Även med ventenskaplig bevisad information som stöder, så är dom som bestämmer fast i deras förvrängda verklighet. Jag har läst alla inlägg och det är mycket som är bra! Men tyvärr finns det miljontals nötter som Maria Larsson där ute som helt enkelt ALDRIG kommer ge sig. Dom kommer att fortsätta sätta käppar i hjulen för oss! Det är hopplöst..."

Kommentar 5: "Om nu alkohol och tobak hade varit olagligt hade det självklart varit en enorm dubbelmoral att få bruka Cannabis som är ett berusningsmedel. Men däremot får man inte glömma den unika medicinska egenskapen Cannabis har och därav anser jag långa vägar att det borde vara lagligt oavsett om alkohol och tobak hade varit lagligt eller ej. Cannabis är en ört och har använts i över 10 000 år som medicinal-växt, med extremt få biverkningar till skillnad från en enkel Panodil."

Kommentar 6: "Sverige börjar vakna äntligen.. Legalisera snabbt !!!!"

Så det var lite kommentarer som har kretsat på Metro's hemsida. Själv är jag emot Cannabis däremot förstår jag de som har skrivit kommentarerna för eftersom det inte verkar farligt om man hanterar det rätt. Däremot som någon skriver i kommentar 2 så är vi svenskar inte bra på att hantera någon drog. Alkohol är numera nere bland 10-åringar, tänk om de skulle börja med Cannabis också. Skulle det bli en folkomröstning om det så skulle jag rösta nej, vad skulle du rösta?


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sara,

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela